VVS-konsulter – moderna rörmokare?

11 november 2022 Staffan Ehrlin

editorial

VVS-konsulter – moderna rörmokare?

Konsult är en person som är expert inom sitt område och som ofta kommer in och löser problem eller ger råd i en specifik fråga. Ofta förknippat med områden inom affärsvärlden. Rörmokare däremot är inte alltid förknippat med affärsvärlden och känns som om det är ett yrke som befinner sig långt från bilden gemeneman har över en konsult. Så hur kopplas dessa två titlar ihop? Jo genom VVS-konsulter. Förvirrad? Ja, det var jag också i början.

VVS-konsulter är experter inom sitt område som ofta kommer till företag för att lösa VVS-problem, det vill säga frågor som handlar om Värme, Ventilation och Sanitet, eller ge råd i en specifik fråga. Även om rörmokare inte alltid förknippas med affärsvärlden kan de vara till stor hjälp när det gäller att lösa problem i ett företag. VVS-konsulter har ofta ett brett spektrum av kunskaper och erfarenheter som kan tillämpas på olika företag, vilket gör att tillhandahålla en heltäckande tjänst.

VVS konsulter

Rådgivande

Om du har problem med dina rörledningar eller behöver råd om en specifik fråga kan en rörledarkonsult vara lösningen. VVS-konsulter kan erbjuda ett brett utbud av tjänster, från att lösa problem till att ge råd, och kan hjälpa företag att fungera smidigt. Så om du behöver en VVS-konsult, se till att kolla deras meriter och se om de är rätt person för jobbet. Kolla gärna https://www.metator.se/tjanster 

När en VVS-konsult utför projektering så handlar det inte längre om att dra rör eller borra hål i väggar utan de använder sig av ny modern teknik för att hjälpa till med deras arbete. Verktyg som AutoCAD, MagiCAD och Revit hjälper dem med deras konstruktionsarbete och gör det också möjligt för dem att arbeta med IFC (Interchangeable File format). Detta innebär att de enkelt kan dela filer mellan olika programvaror, vilket gör designprocessen mycket enklare. VVS-konsulter utför också energibesiktningar och energideklarationer.

Fler nyheter