Vi behöver alla prata med någon ibland – boka samtalsterapi i Västerås

26 februari 2023 Mimmi Källström

Vi behöver alla prata med någon ibland – boka samtalsterapi i Västerås

Att vända sig till en terapeut är inte bara för de som har kroniska sjukdomar, utan även för personer som behöver ett stöd när det gäller stress, oro eller deprimerade känslor. I slutet av dagen kan en samtalsterapi ge dig den lugna miljö och den professionella rådgivning som du behöver för att arbeta igenom problemet.

Oavsett om du letar efter likabehandlingsterapi, familjeterapi eller kognitiv beteendeterapi, alla dessa terapier hjälper dig att undersöka bakgrunden till dina bekymmer och letar efter långsiktiga lösningar. Terapin kan skräddarsys efter dina specifika behov för att dra nytta av den extra stödtjänst som en terapeut erbjuder. Samtalsterapi i Västerås är mer än bara pratstund med en behandlare, det kommer att hjälpa dig.

Samtalsterapi Västerås

Samtalsterapeuter hjälper dig då du känner dig ensam och vilse

Du är inte ensam. Det finns samtalsterapeuter som jobbar för att hjälpa folk med alla möjliga olika problem – och det är absolut inget att skämmas för. Tvärtom, i dagens stressiga värld är det oftast en mycket bra idé att prata med någon professionell om de saker som stör oss.

Samtalsterapi kan hjälpa dig med personliga relationer, arbetsrelaterade problem, depression, oro och mycket annat. Vad du pratar om under terapin är upp till dig, men det finns ingen anledning att inte testa det – du har mycket mer att vinna än förlora!

Sessioner ungefär en timme åt gången

I allmänhet tar terapisessionerna ungefär en timme per gång. Under dessa sessioner kommer du och din terapeut tillsammans och prata igenom dina problem och hur man löser dem på bästa (och hälsosammaste) sätt. Ibland rekommenderar din terapeut att ni tillsammans går igenom olika övningar och ibland kommer hon/han bara lyssna på dig prata genom motgångarna (vilket vi allihopa behöver!).

En del vill möjligen ha flera sessioner innan man börjar muntra upp sig ordentligt – men små steg i taget, du klarar det! Oftast handlar dock inte allting om stora problem, utan snarare små irritationsmoment som är lätta att handskas med om du får rätt verktyg.

Fler nyheter