Värna om miljön genom att sälja dina gamla lastpallar

18 juni 2022 patrick pettersson

editorial

Lastpallar är ett mycket vanligt sätt att transportera olika sorters gods kors och tvärs i världen. Många av dessa pallar är så kallade engångspallar, men trots det något missvisande namnet är det fullt möjligt att använda dessa flera gånger. Istället för att låta pallar gå till återvinning och brännas upp eller bli till flis, så finns det ett bra system för att låta dem fortsätta jobba. En del lastpallar kan såklart behöva repareras för att fungera på ett fullgott sätt och det stämmer väl in med den ekologiska policy som allt fler företag tar fram. 

Ekologi och ekonomi

Det sparar på miljön att tänka mer och mer cirkulärt kring det som produceras. En bonus är att du också får ekonomiska fördelar. Genom att sälja de lastpallar du inte längre behöver får du lite extra pengar och du bidrar samtidigt till det hållbara samhället.

Behöver du nya lastpallar senare finns det också en fin poäng i att inte betala mer än du måste. Med en hög standard kring sortering och reparation av äldre lastpallar kan dessa säljas till ett lite lägre pris, men du kan vara säker på att alla pallar håller en jämn kvalitet.

 

lastpallar

 

Det är enkelt att sälja lastpallar

Har du flera gamla pallar du aldrig använder och bara vill bli av med? Tar de upp värdefull lageryta men du har inte tid att köra iväg dem? Oroa dig inte – om du vill sälja lastpallar kan den du säljer till ordna med transport åt dig. Det kan alltså inte bli bättre. Du får loss både pengar och plats och gör samtidigt en god gärning för miljön, utan att det krävs särskilt mycket av dig personligen.

Så vänta inte, utan se till att de där gamla lastpallarna du irriterat dig på får nytt liv igen och möjlighet att bidra till en bättre framtid.

Fler nyheter