Sidohängda fönster som pryder fasaden

25 maj 2021 william eriksson

Vilka fönster passar för din fasad? Och vad passar för insidan av huset? Om du inte är arkitekt så kan det vara ett krux att planera vilka fönster och dörrar du ska ha på ditt hus. Då finns det vissa tips som du kan ta till dig. Dels ska du fundera över vilket väderstreck du kommer placera fönstren och dörrarna i. Om du exempelvis väljer dubbla, helglasade altandörrar och sidoglas mot söder, så är det ingen bra plats att placera en tv på.

Samma kombination i ett sovrum kan innebära att det blir mycket varmt där på sommaren. Det kan göra att du måste lägga till en fläkt eller airconditioner för att jämna ut. Det är alltså viktigt att fundera över väderstrecken när det gäller placering av glaspartier. Likväl som det är viktigt att fundera över planlösningen. För det kan vara en god idé att välja sidohängda fönster på nedervåningen, där du lätt kan rengöra dem, men topphängda på ovanvåningen.  

 

Skapa din egen säkerhet

Ett sidohängt fönster kan innebära en risk för små barn och husdjur, men det är en risk som du lätt kan undvika. Genom att sätta i haspar, eller barnlås, kan du välja vem som kan öppna fönstret och även hur mycket det går att öppna. För det är något speciellt med ett sidohängt fönster på en villa eller fritidshus. Det ger en romantisk känsla av barndom och sommarlov.

Hur hittar du då ett fönster som är funktionellt och dessutom pryder din fasad? Genom en enkel sökning på: sidohängt fönster, kan du hitta ett företag som tillverkar och/eller säljer fönster. På exempelvis https://klarfonster.se/fonster/sidohangda-fonster kan du hitta en mängd olika typer av fönster och även storlekar. Du kan välja material, färg och med eller utan spröjs. Allt för att du ska få ett fönster som du trivs med. 

Fler nyheter