Perfekta uteplatser kräver perfekta altandörrar

28 april 2021 jonas olsson

Ah, vad uppfriskande det är att sitta ute på altanen. Det är nog den bästa investering du någonsin har gjort för ditt hushåll. Det är verkligen få förunnat att få sitta på en egen altan i anslutning till sitt eget hem när den svenska vår- och sommarsolen äntligen kommer tillbaka. Här kan du fälla upp en solstol, sätta på solglasögonen, ta fram en god bok och smutta på en iskall drink. Det går utan tvekan att säga att du hade kunnat ha det sämre. 

Men, som lyckligt lottad altanägare vet du att altanen är en helhet bestående av många olika delar. Just altandörren är en del av nämnda helhet. Altandörren är en viktig beståndsdel som det är värt att lägga lite extra kärlek på. Nöj dig inte med vilken dörr som helst. Du vill inte sitta i den där solstolen på altanen och behöva störa dig på att du inte valde en mer praktisk eller snyggare altandörr. 

Släpp in ljuset

Valmöjligheterna är enorma. Du skulle såklart kunna välja en kreativ lösning. Är du religiös och kristen kanske du vill ha en stenbumling som rullas åt sidan som dörr, likt den till Kristi grav från vilken Jesus sades återuppstå. Men det kommer såklart också med en hel del utmaningar varje gång du ska in och ut från din altan. Du vill inte rulla en stor och tung sten bara för att ta dig ut i solen, eller när du ska in och hämta en nytt glas iste. 

Snyggare är dessutom de altandörrar som är mer eller mindre genomskinliga. De ger mer av en fönsterkänsla och gör att du dessutom släpper in mer ljus från din altan in i bostaden. Det är aldrig negativt. Vill du ha mer inspiration och fördjupa dig ytterligare om altandörrar kan du spana in innehållet på den här länken: https://klarfonster.se/dorrar/altandorr.

Fler nyheter