Läderfärg spelar en avgörande roll

08 juli 2021 jonas olsson

Läderfärg generellt är kanske inte de roligaste färgerna. I regel består läder av olika nyanser av brunt eller svart. Mörka färger, helt enkelt. Det är inte direkt färger du skulle klä dig i om du till exempel skulle gå i ett pridetåg. Eller något annat sammanhang där du vill förmedla ett färgglatt intryck. Men det är klart, det finns förstås andra sammanhang där det passar bättre. Och där läder i olika färger kan vara riktigt snyggt.  

Ett exempel är förstås färgen på ditt läderbälte. Här är faktiskt bältets läderfärg helt avgörande för helheten. Du kanske har ett bälte som passar otroligt bra till en kostym, men den passar fruktansvärt uselt till en annan. Det är exakt därför som du behöver en lädergarderob i många nyanser. För att kunna matcha med det som kan matchas med. Ett svart bälte fungerar till det mesta, men det innebär inte att det inte kan bli bättre. 

 

 

Kan djurälskare motstå frestelsen?

Det är klart, för en del människor har färgen på lädret mindre betydelse. Där är det istället lädret i sig som är den ömmande punkten. Det har liksom ingen betydelse om det matchar perfekt med din kostym. Eller om din läderväska i den där svarta nyansen verkligen går ihop med dina skor. Eller om dina mörkbruna läderhandskar passar, ja, som handen i handsken. Det är inte relevant för en person som är emot läder som fenomen.

En sådan person är emot läder för att det kommer från djur. Troligtvis är personen vegan och därmed emot att använda animaliska produkter. News flash för dig kompis, det finns fejkläder. Läder som inte kommer från djur på riktigt. Och fejkläder borde väl även den mest inbitna djurvän kunna uppskatta. Särskilt om det nu handlar om läder i utsökta färger och nyanser. Eller går det fortfarande att motstå en sådan frestelse? 

Fler nyheter