Hitta rätt värmekälla med gasolflaska

23 mars 2021 jonas olsson

När det kommer till värmekällor för uppvärmning och matlagning så har gasol tagit en mycket framträdande position. Det är ett ämne som är lätt att hantera och som dessutom är lätt att ta med sig dit du vill ha den. 

Marknaden för gasolflaskor är så pass stor att det finns en mängd olika storlekar och former på flaskorna. Det är också nästan så att det är mer vanligt att man har en gasolflaska där hemma än att man inte har det. I alla fall hos de som har trädgård, husbil eller husvagn. Eller som är outdoors-människor som tycker om att laga mat ute i naturen. 

 

Numera med miljövänligt märke

Forskningen har i många år letat efter mer miljövänliga sätt att få ut samma effekter som de mer miljöfarliga ämnena har. Det gäller för drivmedel, tillverkningskomponenter och även gasol. Nu finns det därför en bio-gasol hos bland annat www.primagaz.se som du kan välja för ett mer miljövänligt alternativ. Det kan kännas bra att veta att du får ut en god effekt av din gasol men samtidigt sparar in på miljön och ger mindre avtryck på den.  

 

 

Här och där och överallt

Det finns en anledning till att välkända kockar alltid använder gasol när de har en chans till det. Matlagningen sker på en helt annan nivå där det går att ha full kontroll över det som sker. Till skillnad mot en elspis eller en kolgrill kan du direkt öka eller minska värmen med hjälp av gasolen. Om du någon gång har haft sås eller mjölk som kokat över i kastrullen så vet du att du måste ta av kastrullen från plattan helt och hållet. Men med gasol kan du enkelt bara skruva ner tillförseln så sänks värmen direkt. Därför är det många som längtar ut till sina gasolgrillar och husbilarnas spisar vid vårens och sommarens ankomst.

Fler nyheter