Hästar trivs bättre i kompletta stall

19 februari 2022 Lily Hansen

editorial

Vem skulle få för sig att köpa någonting annat än ett komplett stall? Det låter ungefär lika rimligt som att inte köpa en komplett häst. Kan man liksom köpa ett halvt stall med halva boxar? Eller där alla vattenflaskor är halvtomma? Där saltstenarna redan har slickats ned till hälften och där det bara finns plats att hänga upp halva sadlar? Du ska inte ställa in en halv häst i stallet. Du ska ställa in en komplett häst och då behövs ett komplett stall.

Skämt åsido. När man pratar om kompletta stall så handlar naturligtvis inte motsatsen om att stallet skulle vara anpassat efter någonting annat än en hel häst. Det handlar dock om storleken på stallet. Vad det är för typ av stall, hur stora boxarna ska vara och exempelvis vilket ljusinsläpp som ska finnas in till stallet. Även vilken typ av mellanvägg eller om du vill inkludera monteringshjälp kan vara delar av ett komplett stall,

 

kompletta stall

 

Stallet är för hästens skull

Och egentligen finns det väl ingen anledning att nöja sig med någonting annat än ett komplett stall? Det är ett stort ansvar att vara hästägare. När du bestämmer dig för att ta hand om en häst är det med andra ord upp till dig att hästen ska få det så bra som möjligt. Och du kan hoppa upp och sätta dig på att hästen kommer att trivas betydligt bättre i ett komplett stall. I alla fall jämfört med ett stall som är av en mindre attraktiv kaliber.

Stallet är trots allt inte för din skull. Det är inte du som ska förvaras där. Det är inte du som ska sova i boxen. När du väljer stall får du försöka ansluta dig till hästens perspektiv. För att få hjälp med att välja ett komplett stall kan du även läsa på uteboxen.se.

Fler nyheter