Gå i kyrka i Hudiksvall – oavsett vem du är

20 juli 2021 jonas olsson

Runt om i hela Sverige finns kyrkor där kristna församlingar har verksamhet av olika slag. Beroende på var man är i landet kan det vara mer eller mindre kyrktätt, men kommer man till en större stad brukar där finnas flera olika kristna församlingar. Så även i Hudiksvall.

Församlingarna i Hudiksvall tillhör flera olika samfund. Pingstkyrkan, Svenska Kyrkan och Equmeniakyrkan är några kristna samfund som finns representerade i staden. 

 

Det är människorna som utgör kyrkan

Kyrkorna består av de människor som är en del av dem. Den unika sammansättningen av människor gör varje församling unik. En del kyrkor består mest av äldre medlemmar, andra mer av barnfamiljer och ytterligare andra har mest yngre besökare. Men många kyrkor är en salig blandning av människor i olika åldrar. 

Kyrkor kan också ha lite olika uttryckssätt i exempelvis gudstjänsterna. Det kan till exempel handla om musiken som spelas och sjungs i kyrkan. I vissa kyrkor har man valt att ha modernare musik och i andra kyrkor spelar man mest äldre psalmer. Men många musikstilar kan också rymmas i en och samma kyrka.

 

 

Hur kan man hitta en kyrka där man känner sig hemma?

Har du funderat på att börja gå i kyrka i Hudiksvall? Om du inte redan vet vilken typ av kyrka du känner dig mest hemma i kan du testa dig fram. Människor i kyrkan brukar bli glada över att nya människor hittar dit och kommer säkerligen uppskatta ditt besök där. I kyrkan betonar man ofta att alla är välkomna, och de som representerar kyrkan vill att alla ska känna att de har en plats där.

Du kan leta upp och testa några olika av Hudiksvalls kyrkor för att se var du trivs. Man kan förstås fortsätta besöka flera kyrkor, men kanske hittar du en kyrka där du känner dig lite extra hemma.

Fler nyheter