En redovisningsbyrå i Skåne som borde bära rustning

14 juni 2021 jonas olsson

Det är alltid en stress när du ska göra bokslut i slutet av året. Ett helt år av kvitton på försäljningar och inköp ska redovisas. Alla inkomster och utgifter. Och skatten du ska ha betalat, naturligtvis. Det hade underlättat om du hade viss talang för att hantera siffror, men tyvärr var matte inte din starka sida i skolan. 

Det blev tyvärr aldrig bättre med tiden heller, även om du har försökt stärka dina kunskaper. Du har dock egentligen inte något val än att bli bättre när du måste räkna ihop alla pengar inför årets redovisning. 

Eller har du det? Måste det vara så att du behöver hantera all redovisning helt på egen hand? Tänk om det hade kunnat finnas en riddare i rustning som rider in på kontoret på en vit häst och berättar att nu är räddningen här. Nu är hjälpen på plats som ska ta sifferbördan från dina axlar och se till så att varenda nummer på papperna blir rätt. 

 

Hjältarna är på ingång

Ovanstående är sant, men ändå inte. Det finns flera redovisningsbyråer, bland annat en redovisningsbyrå i Skåne, som faktiskt kan lyfta det tunga ansvaret att få rätt på alla siffror från dig. Däremot är revisorerna, konsulterna eller ekonomerna som jobbar på redovisningsbyråerna tyvärr sällan klädda i riddarrustningar. Även om det hade varit ganska roligt, och för all del passande eftersom de verkligen är hjältar i sammanhanget. 

Så, du kan slappna av. Lägg ifrån dig anteckningsblocket, miniräknaren, deklarationspapperna och datorn. Det behöver inte vara ditt jobb. Ditt jobb är att visa upp redovisningen för dina medlemmar, kunder eller styrelse. Men det behöver inte vara ditt jobb sammanställa räkningen. Med tanke på hur du som sagt presterade i matematik är det nog till hela verksamhetens fördel om det inte är du som ska räkna ut att siffrorna har blivit rätt i år. 

Fler nyheter