Distansarbetets nackdelar

21 juli 2020 Mikael Barani

Vi sitter alledeles för mycket framför våra datorer och andra skärmar. Det går inte att komma ifrån det. 
I varje fall stämmer detta ur ett evolutionärt perspektiv. För 10-20 år sedan spenderade vi inte alls såhär mycket tid med våra maskiner. 

Visst hade internet funnits ett tag då men det var ändå inte samma knutpunkt för tillvaron som det är idag. För idag kretsar ALLT kring internet.
Speciellt sedan världen introducerades till Covid-19 och vi har blivit bekanta med fenomenet distansarbete.

 
Hemarbete har både för- och nackdelar, vilket många av oss har blivit varse om. Det vanligaste handlar om arbetsro kontra det sociala livet som kontoret erbjuder. Vissa har upptäckt att det faktiskt är lättare att arbeta hemmavid. Andra tycker tvärt om att det är besvärlig att känna sig stimulerad när man inte kan prata med kollegorna.

En annan sak, som kanske har hamnat lite i skymundan, är detta med ergonomi. För när vi arbetar hemifrån så är risken att vi inte har samma möjlighet till ergonomiska arbetsställningar på samma sätt som på våra arbetsplatser. Det är trots allt bekvämt med ett höj- och sänkbart skrivbord och möjlighet till att stå och arbeta.

Kanske har du liknande lösningar hemma. Har du inte det så är det värt att tänka efter både en och två gånger när det kommer till hur din arbetsplats ser ut. Annars kan det nämligen bli så att du drar på dig olika krämpor för att du till exempel sitter med kutande rygg eller med axlarna uppe vid öronen.

Som tur är så kan du besöka en kiropraktor i Köping för att få hjälp med dina symptom. Dock måste du se till att gå till roten med problemen så att de inte fortsätter att komma tillbaka. Samtala med din arbetsgivare hur ni ska komma på hållbara lösningar om det är så att du även i fortsättningen ska arbeta hemifrån.

Fler nyheter