Det är klokt att välja solcellslampor till trädgården

17 maj 2022 Cecilia Olsson

editorial

Lampor i trädgården är något som kan vara både vackert och funktionellt. Därför finns det också många olika sorters lampor som kan användas som dekoration och/eller för att lysa upp exempelvis trädgårdsgångar och uppfarter.

Nackdelen med många lampor kan dock vara att det ofta krävs ström för att driva dem, vilket kan påverka både privatekonomin och samvetet gentemot miljön. Då kan det vara bra att använda sig av solcellslampor i trädgården istället för eldriven belysning, eftersom det är bra för både plånboken och miljön.

Solcellslampor drivs kostnadsfritt med hjälp av solens strålar

Solcellslampor laddas upp av solens strålar, vilka är helt gratis och naturliga, något som gör att driften av lamporna varken kostar pengar eller energi. Eftersom solcellslampor har denna funktion så behöver man inte heller tänka på att begränsa tiden då lamporna lyser. De kan helt enkelt lysa hela tiden om man så vill, utan att det kostar pengar eller att man slösar onödigt mycket energi. 

solcellslampor

Med solcellslampor är det inga problem att flytta på belysningen

Ytterligare en väldigt stor fördel med solcellsdrivna lampor är att de kan flyttas runt väldigt enkelt. Det enda som är viktigt att ta hänsyn till är att solens strålar når lampans solceller under dagen för att de ska kunna laddas upp.

I övrigt slipper man dra runt kablar i trädgården eller anlita en dyr elektriker som kan dra el till olika platser där lamporna ska sitta. Det är helt enkelt en mycket flexibel belysning som också är perfekt för den som gillar att variera eller har svårt att bestämma sig var belysningen passar bäst. 

Ett brett sortiment av solcellslampor

SolarCamp är en butik som erbjuder ett brett urval av vackra och praktiska solcellslampor samt annan dekorativ utomhusbelysning drivna av solceller. De har några av Europas bästa solcellslampor som är anpassade efter det nordiska klimatet. Därför kan det vara klokt att vända sig till SolarCamp om man planerar att investera i högkvalitativa solcellslampor. 

Fler nyheter