Behöver du hjälp med betonghåltagning i Stockholm?

Att göra hål i betong kan vara lite knepigt. Man behöver experthjälp till ett sådant arbete så det bästa är att anlita ett företag som är proffs på betonghåltagningar. Om du är på jakt efter företag som utför betonghåltagning i Stockholm så kan du lätt hitta rätt genom att snabbt söka på nätet.

Det är en del man måste tänka på och det krävs planering för att genomföra ett säkert arbete. Anlitar man hjälp kan man känna sig trygg med att det blir gjort på rätt sätt. Inför en betonghåltagning så är det viktigt att se över hela den byggnad som hålet ska utföras i. Det gör man genom att läsa de ritningar som finns på byggnaden, samt att undersöka den på plats.

Det finns risker med att utföra betonghåltagningar om det inte utförs på rätt sätt. Den risken som är mest aktuell är olika typer av ras. Men om man följer protokollet för betonghåltagning så är det ingen fara, och med rätt maskiner så är det snabbt gjort.

 

 

Hur går det till?

När man ska öppna upp ett hål så görs det med antingen en borr eller att man sågar igenom betongen med en speciell såg. Vilken metod som ska användas beror på vilket slags hål man behöver öppna upp och även storleken spelar roll. Vilken miljö man befinner sig i är dessutom avgörande.

En betonghåltagning utförs av olika skäl. Det kan till exempel vara att en trappa ska sättas in i en byggnad eller att ny el ska dras genom väggar. Om det bara är små hål som ska göras, som till exempel vid ny eldragning, så finns det ingen risk med att något skulle rasa in. Om man däremot ska öppna upp för en ny trappa så bör man noggrant planera håltagningen så inga otrevliga ras inträffar.