Krydda maten med en strapats

14 mars 2020 Mikael Barani
Krydda maten med en strapats

Det är bara en gång som någon för första gången sätter sina fötter i outforskade marker. Hela världens yta är mer eller mindre kartlagd även om vissa ställen kan vara svårare att ta sig till än andra.
Men låt inte detta faktum ta död på äventyrslustan, utan gå ut och upptäckt. Låt dina egna första steg på en vandringsled i fjällen bli de steg som tar dig vidare på en resa ut i vildmarken, och in i dig själv. Ute i den ensliga rymd som är den norra delen av vårt land finns det gott om tid för att möta sig själv.

Att plötsligt vara omgiven av tystnad, fri från moderna distraktioner ger utrymme för de vanliga tankarna att spridas för vinden. Efter ett par dagar börjar du kanske höra en ny röst som kommer från de små kulvertarna längs in i dig själv. Bortglömda minnen som plötsligt flyter upp till ytan. På så sätt så är vandringen en resa som både är utmanande fysiskt som psykiskt. 
För när vi inte längre har möjlighet att underhålla oss med snabba dopaminkickar och tröstbeteende så går det inte längre att komma undan – från oss själva.

Kanske låter detta mörkt och ödesdigert, men faktum är att det också är en möjlighet till att uppskatta nya sidor hos sig själv. Visst kan det vara en obekväm resa, men väl på andra sidan så väntar belöningen.

Ungefär som när man har tagit sig genom fredagstrafiken för att äntligen kliva in på Restaurang Knut i Stockholm. Speciellt efter att ha suttit och spanat in deras norrländska specialiteter via hemsidan som finns på https://restaurangknut.se/.
Då är det skönt att bara få hänga av sig jackan och slå sig ned med sitt sällskap och bara få njuta. Maten smakar trots allt bäst om den har föregåtts av en rejäl strapats.

Fler nyheter